برخی از مواد مواد غذایی مفید برای قلب عبارتند از:
1- میوه و سبزیجات
تحقیقات میگوید، خوردن حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات در روز، احتمال خطر مرگ بر اثر بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، سکته قلبی و سرطان را تا 20 درصد کاهش میدهد.
برای حداکثر استفاده از مواد مغذی موجود در میوه و سبزیجات، سعی کنید در روز به جای استفاده از یک نوع میوه و سبزی از انواع مختلف آنها استفاده کنید.
2- کربوهیدراتهای نشاستهای
مصرف غلات کامل از خطر پیشرفت بیماریهای قلبی پیشگیری کرده و باعث کاهش سطح کلسترول خون نیز میشود. حدود یک سوم از غذای ما باید بر اساس کربوهیدراتها باشد که نیمی از آن را غلات کامل تشکیل دهند.
3- ماهی چرب
تحقیقات نشان داده مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3 ، خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن پس از حمله قلبی را افزایش میدهد و از تشکیل لخته خون در عروق کرونر نیز پیشگیری میکند.
سعی کنید در هفته دوبار ماهی بخورید که یک بار آن ماهی سفید و بار دیگر آن ماهی چرب مانند سالمون و تن تازه باشد.
4- چربی
بدن ما برای انجام مناسب وظایفش نیاز اساسی به مقداری چربی دارد ولی اکثر افراد بیش از مقداری که بدنشان لازم دارد چربی مصرف میکنند.
با کاهش مقدار زیادی از چربیهایی که مصرف میکنیم میتوانیم کلسترول خونمان را تا حد مطلوبی کاهش دهیم.
سعی کنید از گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی و لبنیات کم چرب در برنامه غذاییاتان استفاده کنید.
5- نمک
اگر به فشارخون بالا مبتلا هستید بسیار منطقی است که مصرف نمک را کاهش دهید.
متخصصان تغذیه مصرف بیش از 6 گرم نمک در روز را توصیه نمیکنند که به اندازه یک قاشق چایخوری سر صاف است که هم نمک سر سفره و هم نمک موجود در مواد غذایی را شامل میشود.
http://www.agingcare.com